Hlavná \ Zaujímavosti \ SACKA - 4.3.2020 Tlačová správa ECTAA – Európskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr

SACKA - 4.3.2020 Tlačová správa ECTAA – Európskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr 04.03.2020 16:21

Tlačová správa:

Brusel, 2.3.2020. V kontexte rapídneho šírenia vírusu COVID-19 a nedostatočne koordinovanej komunikácie z rôznych zdrojov, cestovné agentúry a kancelárie v Európskej únii žiadajú o zavedenie adekvátnych a dôkazmi podložených opatrení na ochranu zdravia cestovateľov a zamestnancov cestovného ruchu, za účelom zamedzovania ďalšieho šírenia tohto ochorenia.

Turistický priemysel bol a je vždy pevne odhodlaný stavať zdravie a bezpečnosť svojich klientov a zamestnancov na prvé miesto. Avšak, neočakávané zrušenie ITB– najväčšej svetovej konferencie cestovného ruchu, dňa 28.2 – len pár dní pred otvorením, malo silný vplyv na tisícky profesionálov zo 180 krajín, ktorí sa tento týždeň pripravovali na stretnutie v Berlíne.

Pawel Niewiadomski, Prezident ECTAA – Európskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr vyhlásil, že : „je nevyhnutné, v tejto ťažkej chvíli, podporovať medzinárodné a Európske vedecké inštitúcie v blízkej spolupráci spolu so všetkými komunitami a krajinami zasiahnutými súčasnou mimoriadnou zdravotnou situáciou.

Je však rovnako dôležité uvedomovať si, že obmedzenia cestovania v rozsahu väčšom, ako je nevyhnutné na zabránenie šírenia vírusu, môžu spôsobiť zbytočné redukcie medzinárodného cestovania. Hlavný „zmysel bytia“ cestovných kancelárií a agentúr je predovšetkým sprostredkovávanie obchodných, pôžitkových a oddychových aktivít mimo domáceho prostredia. Vírus COVID-19 má a naďalej aj bude mať zničujúci vplyv na celý priemysel cestovného ruchu.

Pawel Niewiadomski ďalej pridal: „klienti sú momentálne v období objednávania letných dovoleniek, mnohí z nich sa však môžu rozhodnúť počkať, kým sa situácia nevyjasní, čo predstavuje ďalšie problémy pre hráčov v oblasti cestovného ruchu. Zákazníci sa môžu spoliehať na profesionálne cestovné spoločnosti ohľadom odporúčaní a spoľahlivých informácií. My, ako cestovné kancelárie a agentúry, sme a vždy sme boli predovšetkým zameraní na starostlivosť o našich klientov a vieme, že môžeme predstavovať aktívnu súčasť na garantovaní, že cestovné očakávania v nasledujúcich mesiacoch a rokoch budú naplnené, napriek dočasným negatívnym cestovným podmienkam v niektorých častiach sveta.“

Vzhľadom na globálny rozsah problému, nepredvídateľnú expanziu vírusu COVID-19 a objem vnútro-európskeho cestovania vyzýva ECTAA inštitúcie a orgány na všetkých úrovniach ku spolupráci medzi sebou, ako aj s priemyslom cestovného ruchu za účelom minimalizovania škôd na cestovaní a turizme, ako je len možné.

ECTAA bude samozrejme naďalej spolupracovať so všetkými zainteresovanými členmi cestovného priemyslu, zároveň však vyzýva Európsku komisiu ku zostaveniu oficiálnej pracovnej skupiny spolu s priemyslom cestovného ruchu ohľadom dôsledkov vírusu COVID-19, spájajúc expertov z rôznych odvetví vrátane štátnych zdravotných úradov a WHO, za účelmi adoptovania holistického prístupu ku problému, predvídania budúcich vývinov, zvažovania pomocných opatrení najviac postihnutým cestovným spoločnostiam a pripravovania okolností pre rýchle
obnovenie.
ECTAA zastrešuje štátne asociácie cestovných kancelárií a agentúr tridsiatich európskych krajín,
z ktorých 27 sú členmi Európskej únie. Zastupuje približne 70 000 spoločností.

Tiež zahŕňa štyroch medzinárodných členov z Izraelu, Malajzie, Maroka a Tuniska.

SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA CESTOVNÝCH KANCELÁRIÍ A CESTOVNÝCH AGENTÚR
Bajkalská 25, 821 01 Bratislava 2, Slovakia, tel.: +421 2 534 19 058, e-mail: sacka@stonline.sk, www.sacka.sk
IČO 17 322 642, číslo účtu 2031003/7500, ČSOB Bratislava

Zaujímavosti
11 03 2020, 15:56

ODSTÚPENIE OD ZMLUVY O ZÁJAZDE (KORONAVÍRUS) - DOPLNENIE INFORMÁCIE

10 03 2020, 10:48
Oznámenie z poisťovne UNIQA a.s.
05 03 2020, 11:25

V súvislosti s rozširujúcou sa epidémiou a výskytom  koronavírusu  2019-nCon a v nadväznosti na cestovné poistenie UNIQA, ktoré majú dojednané klienti v našej poisťovni, zasielame vyjadrenie ohľadne podmienok cestovného poistenia

04 03 2020, 16:21

Tlačová správa:

Mám záujem o ďalšie informácie
Začiatok zájazdu
Koniec zájazdu

Odoslaním formulára potvrdzujete že máte viac ako 18 rokov. Vaše osobné údaje spracujeme iba za účelom vybavenia vašej žiadosti. Viac o ochrane osobných údajov