VALDOBBIADENE - mestečko v regióne TREVISO (sever Talianska). Práve tu sa vyrába najkvalitnejšie prosecco na svete.
A my vás pozývame k TOP výrobcovi, ktorého meno je známe po celom svete. Taliani, Gregorio a jeho synovia Massimo a Michele, nám vo svojej vinici a pivnici pripravia degustáciu SIEDMICH druhov prosecca s občerstvením. "Prosečko" + jedlo a nádherné výhľady po prekrásnej talianskej krajine = srdečná a milá zábava - à la Dolce vita Italia.
À propos - Prosecco D.O.C.G. extra brut - získalo 9. júla 2021 zlatú medailu na prestížnej medzinárodnej súťaži a MY ho máme v ponuke degustácie - bellissimo degusto!
Nástup na zájazd:
*za poplatok vieme zabezpečiť nástup Martin, Žilina , Banská Bystrica, Zvolen, Nitra, Trnava - resp. iné mesto - informácia v CK, alebo nám napíšte na mail info@ma3oska.sk
Ďalej smer Rakúsko a Taliansko.
Príchod do cieľa v poobedňajších hodinách, ubytovanie sa v hoteli.
O 17.00 hod. spoločný odchod na degustáciu exkluzívneho PROSECCA (7 druhov) s pravým talianskym občerstvením, večerná zábava, voľný program.
Raňajky. Po raňajkách príjemná pešia vychádzka po okolí (zoberte si so sebou športovú obuv). Prejdeme sa uličkami nádherného talianskeho mestečka a dáme si obed v miestnej taverne Osteria senz'Oste (Valdobbiadene), ktorá je niečím výnimočná, to sa však dozviete až na mieste...
Po výbornom obede sa vydáme autobusom do mestečka v Cison di Valmarino, ktoré patrí k stovke talianskych miest (tzv. Borghi piu belli in Italia) s najkrajším historickým centrom. Cestou na trhy sa zastavíme vo Follina v románsko-gotickom opátstve s kláštorom z 12. st. V mestečku navštívime chutné a voňavé vianočné trhy, nakúpime exkluzívne darčeky - ideálne tie, čo sa dajú zjesť a vypiť. A večer podľa výberu a odporúčaní sprievodcu večera v jednej z mnohých reštaurácií podľa vašej chute.
Návrat na hotel, podľa dohody so sprievodcom, je možná degustácia "Italiano producto" D.O.C. vrátane prosecca pre tých, čo si vedia užívať život (cena od 10,00 €/osoba).
Raňajky a odubytovanie sa. Ráno sa ešte zastavíme pri Molinetto della Corda (neďaleko Refrontolo) na starom mlyne z roku 1630, ktorý stojí na brehu rieky Lierza a mlel múku celých 300 rokov až do roku 1953 ! A keďže sme v Taliansku a prišli sme sem, aby sme si užili a priniesli domov TOP "jedlé" darčeky, zastavíme sa na nákupy chutných talianskych produktov na rodinnej farme Perenzuinovcov (San Pietro). Táto eko-bio farma má všetky certifikáty a oprávnenia predávať produkty pod značkou kvality D.O.C. - už teraz sa nám zbierajú slinky... Je možná degustácia od 7,00 €/osoba. Na cestu si ešte dáme skvelé prosecco... Dolce vita Italia!
Sadáme do autobusu a cestujeme na Slovensko. Návrat vo večerných/nočných hodinách - výstupné miesto
Vieme zabezpečiť nástupné miesta:
resp. iné nástupné miesta – kontaktujte nás na info@ma3oska.sk
Polia označené * sú povinné
Web vytvoril Lukáš Šleboda